Art nouveau burgerhuis

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, sobere art-nouveaustijl, naar ontwerp van J. De Weerdt, van 1908. Natuurstenen lijstgevel met brede puilijst, gebogen balkon met ijzeren leuning op consoles met maskerkop; eenvoudige gevelbeëindiging. Getoogde (begane grond) en rechthoekige vensters met sierlijke roeden; op hoofdverdieping gekoppeld en gevat in één entablementomlijsting. Getoogde deur.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1908, Modern Archief 20.439, dossier 118.
  • VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede , onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 92.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita