Art nouveau enkelhuis

Tekst van Art-nouveau-burgerhuis van Schroyens (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7212)

Enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan straat), in art-nouveaustijl, uit de eerst kwart van de 20e eeuw. Witte bakstenen lijstgevel met verhoogde begane grond, banden van blauwe geglazuurde steen en golvende natuurstenen kordons en lekdrempels; fries met mozaïekpanelen en golvende kroonlijst op klossen en consoles. Hoofdverdieping met gebogen balkon en groot hoefijzerbogig balkonvenster; voorts spiegelboog- en hoefijzerboogvensters, rechthoekige keldervensters. Rechthoekige deur onder grillige natuurstenen waterlijst en ovaal bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet