Eenheidsbebouwing van burgerhuizen (111-115)

Tekst van Eenheidsbebouwing in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7210)

Eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen in neoclassicistische stijl, uit de laatste kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels van drie traveeƫn en drie bouwlagen waarvan nummer 113 afgelijnd door lisenen en bekroond met driehoekig fronton; identieke nummers 111 en 115. Geblokte begane grond, brede puilijst, centrale balkons met balusters, doorlopende lekdrempels en kordons. Nummer 113: fries en driehoekig fronton met saterkoppen, nummers 111 en 115: paneel (derde bouwlaag) en fries met rankwerk onder houten kroonlijst op klossen. Rechthoekige vensters, op hoofdverdieping in geriemde omlijsting met oren, balkonvenster onder driehoekig (nummers 111, 115) of gebogen (nummer 113) fronton.

Auteurs:  Plomteux, Greet