Neorenaissance burgerhuis

Enkelhuis van drie à twee traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, in strakke neorenaissancestijl, uit de vierde kwart van de 19de eeuw. Lijstgevel met natuurstenen parement, horizontaal gemarkeerd door doorlopende lekdrempels en kordons, geornamenteerd fries met trigliefen en schijven onder houten kroonlijst op klossen. Rechthoekige vensters, op begane grond met sobere pilasters met lijstkapiteel als penanten, op tweede bouwlaag onder driehoekig fronton op consooltjes, op derde bouwlaag onder gestrekte waterlijst op consooltjes.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita