Burger- en hoekhuizen in neoclassicistische stijl

Tekst van Burgerhuizen en winkelpand in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7190)

Nummers 8, 10, 12, 20, 22, 34, 36, 38, 56, 78, 82, 84, 98, 134 en 136. Hoek- en rijhuizen met enkelhuisopstand van drie bouwlagen in neoclassicistische stijl, uit laatste kwart 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels verrijkt met imitatievoegen, panelen, kordons en doorlopende lekdrempels. Centrale balkons met balustrade of smeedijzeren leuning. Rechthoekige vensters, soms in geriemde omlijsting. Nummer 22 met dubbelhuisopstand en segmentboogvormige muuropeningen. Nummer 84: nu ontpleisterd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita