Huis De Dageraad

Enkelhuis van twee traveeën en twee à drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak, art-nouveaustijl naar ontwerp van J. De Weerdt (zie inscriptie) van 1907. Kleurige bakstenen lijstgevel met bredere, hoger opgaande linker travee gemarkeerd door erker, balkon en gebogen kroonlijstlijn. Geveldecoratie door middel van panelen met festoenen en tegelmozaïeken. Rechthoekige muuropeningen met bewerkte latei.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1907#1583.
  • VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede, onuitgegeven verhandeling Rijksuniversiteit Gent, 91.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita