Stadswoningen

Tekst van Meergezinswoningen met winkel in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7169)

Rijhuizen van drie traveeën en drie of vier (nummer 203) bouwlagen onder plat (nummer 203) en pseudo-mansardedak, naar ontwerp van J. De Weerdt van 1911 (nummers 205, 207) en 1912 (nummer 203) in late, gevulgariseerde art-nouveaustijl.

Lijstgevels gemarkeerd door smeedijzeren balkonleuningen en art-nouveaudecoratie, nummer 203 met tegelmozaïeken en verbouwde pui.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1911#398 (nummer 205), 1911#1566 (nummer 207) en 1912#2235 (nummer 203).
  • VANHOVE B. 1978: De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede , onuitgegeven verhandeling Rijksuniversiteit Gent, 94-95.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita