Slachthuis

Oorspronkelijk slachthuis van 1875-77 naar ontwerp van P. Dens, verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, groter slachthuis van 1951-53 naar ontwerp van architect Smets. Van het oude slachthuis rest nog een gedeelte van de smeedijzeren omheining op arduinen sokkel en twee dienstgebouwen op een rechthoekig grondplan onder afgeknot schilddak (bitumen). Baksteenbouw met ritmerende lisenen en doorlopende banden. Segmentboogvormige muuropeningen.

• S.N 1977; 100 Jaar stedelijk slachthuis, s.l.
  • STAES F. 1958: Inhuldiging van een nieuwe veemarkt, Sodipa, VI.11, 276-277.
  • VAN DEN ABBEELE O. 1978: 100 Jaar stedelijk slachthuis, Antwerpen, XXIV.1, 1-9.
  • VANDERBRIGGHE A. 1962: Het slachthuis in het verleden en in de toekomst, Antwerpen, VIII.3, 130-141.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita