Neoclassicistisch burgerhuis

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen en diamantslijperij (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7163)

Burgerhuis in neoclassicistische stijl, van vijf traveeën, een souterrain en drie bouwlagen onder zadeldak, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Lijstgevel met natuurstenen parement, doorlopende lekdrempels, geornamenteerd fries onder brede puilijst en klassieke gevelbeëindiging.

Middentravee met markerend balkon op voluutconsoles, balkonvenster tussen Dorische zuilen onder entablement met bekronende balustrade. Rechthoekige en rondbogige vensters, laatstgenoemde op de bovenverdiepingen onder licht entablement. Rechthoekige deur onder groot radvenster. In vierde travee lage, rechthoekige dienstingang onder frontonnetje.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita