Neogotisch burgerhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder leien zadeldak (nok parallel met straat), naar ontwerp van architect Joris Helleputte, in cartouche gedateerd 1879.

Natuurstenen lijstgevel met markante erker en Brugse travee, laatstgenoemde met geprofileerde dagkanten en spitsbogen met hogels; geprofileerde daklijst en dakvensters onder puntgeveltjes met hogels. Neogotisch decor en sierankers.

Kruiskozijnen en spitsboogvensters. Geprofileerde spitsboogdeur met hogels, rechthoekige houten vleugeldeur met neogotisch bovenlicht.

Interieur: bewaarde neogotische trapzaal en vergaderzaal met houten wandbekleding en neogotische schouw.

• KINTSSCHOTS L. 1885: Anvers et ses faubourgs, Brugge, 119-120.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita