Huizen in spiegelbeeld

Tekst van Twee stadswoningen in second empire (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7124)

Identieke, in spiegelbeeld gebouwde dubbelhuizen van vier traveeƫn en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, neoclassicistische stijl uit derde kwart 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels eindigend op panelenfries, gekorniste kroonlijst met tandlijst op bewerkte consoles. Rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken in geprofileerde (begane grond) of geriemde omlijsting met bewerkte sleutels; individuele lekdrempels op consooltjes op begane grond, doorlopende lekdrempels op bovenverdieping. Rechthoekige deuren met afgeronde bovenhoeken in geprofileerde omlijsting met voluutsleutel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita