Dokterswoning in neo-Vlaamse renaissancestijl

Tekst van Dokterswoning in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7094)

Enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen met topgevel onder leien zadeldak (nok loodrecht op straat), in neo-Vlaamserenaissance-stijl, van 1904 (cartouche). Baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor banden, dorpels, kordons en sierankers. Bovenverdiepingen gemarkeerd door lisenen, onderling verbonden door rondbogen met maskerkopsleutel en diamantkoppen, gesculpteerde boogvelden. Borstwering tweede verdieping met telkens dubbele rondboog met dierenkopconsole. Voluutgevel gemarkeerd door geprofileerde kordons en overhoekse lisenen met topstukken, afsluitend gebogen fronton boven medaillon met initialen RHD. Rechthoekige en radvensters, smeedijzeren windvaantje. Voorts kruis- en bolkozijnen. Rechthoekige deur met tussendorpel en gebogen bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita