Herenhuis in neorococostijl

Tekst van Herenhuis in neorégencestijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7086)

Half vrijstaand herenhuis in neorococostijl; vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien mansarde- en afgeknot tentdak met smeedijzeren vorstkam, oeil-de-boeuf en dakvensters, uit begin 20ste eeuw. Voorgevel met natuurstenen parement op hoge sokkel met schijnvoegen. Doorlopende lekdrempels en klassieke gevelbeëindiging. Risalietvormende deurtravee met licht gebogen balkon met ijzeren leuning op consoles, boven de kroonlijst: gebogen houten fronton met oculus. Eerste bouwlaag met rondboogvensters in deels omlopende, geriemde omlijsting op imposten, tweede verdieping met steekbogige deurvensters op gebogen, doorlopende onderdorpels, bandomlijsting met oren en rocaillesleutels, sierlijke Franse balkons. Rondboogdeur in kwarthol geprofileerde omlijsting met rocaillesleutel. Eenvoudige bakstenen zijgevel; aan straatzijde smeedijzeren hek tussen natuurstenen pijlers.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita