Stedelijke Lagere School

"Silo 9". Stedelijke lagere school van 1882 met lage, vernieuwde centrale ingang (midden 20ste eeuw). Rechthoekige speelplaats met aan zuidzijde vleugel van vijftien traveeën en drie bouwlagen onder schilddak (zink), aan noordzijde lage vleugel met luifel en tegen straat (huidig) bureelgebouw van drie traveeën en twee bouwlagen. Baksteenbouw op arduinen sokkel; licht uitspringende deurtravee. Rechthoekige vensters en stenen kruiskozijnen met deels omlopende waterlijst en doorlopende lekdrempels. Rondboogdeuren in bandomlijsting in uitspringend natuurstenen gevelvlak. Turnzaal met houten gebint op opengewerkte spanten.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita