Woningen Lehmann

Tekst van Woningen Lehmann en Van Hulle (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7067)

Zogenaamde "woningen Lehmann" naar ontwerp van Paul Smekens (zie inscriptie gevelsteen), van 1923.

Nummer 12: dubbelhuis van vier traveeën, drie bouwlagen en plat dak; natuurstenen lijstgevel met bel-etagebalkon, waarvoor strakke ijzeren leuning; kleine vensters (derde bouwlaag) in verdiept bakstenen muurvlak met flankerende gegroefde pilasters, doorlopende lekdrempels op consooltjes en gestileerd bloemmotief op de borstweringen.

Nummer 14: enkelhuis van drie traveeën, drie bouwlagen en zadeldak; bakstenen puntgevel met natuurstenen top en daklijst. Rechthoekige kozijnramen met kleine roedeverdeling, op de begane grond verhoogd met blind boogveld.

• DINET PH. 1979: Paul Smekens opleiding en architektuur tot 1940, onuitgegeven thesis Architectuur Hoger Instituut Sint-Lukas, Gent, 35./ul>

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita