Eenheidsbebouwing

Tekst van Ensembles van gekoppelde burgerhuizen in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/7061)

Eenheidsbebouwing van burgerhuizen van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok parallel met straat), in neoclassicistisch getinte stijl van circa 1870. Bepleisterde, beschilderde lijstgevels op sokkel van arduin. Geblokte begane grond onder markante puilijst. Bovenbouw met plastisch stucwerkdecor rond rechthoekige vensters in geriemde omlijsting.

Nummers 17 tot 21 met kroonlijst op consoles. Nummers 28 tot 32 in opdracht van de weduwe Aerts naar ontwerp van architect Heliodore Leclef uit 1868, verrijkt met ijzeren bel-etagebalkons en gevelbreed driezijdig fronton met oculus en kroonlijst boven de middelste gevel; vernieuwde gevel voor nummer 28. Nummers 36-38 met ondiep ijzeren balkon en toegevoegde dakverdieping.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita