Huis Good

Voormalige woning zogenaamd "Good". Vrijstaande eclectische woning in beboomde tuin; zes traveeƫn en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak naar ontwerp van J. Hertogs, van circa 1910. Imposant gebouw van bak- en natuursteen op verhoogde begane grond. Markante deurtravee met korfboogpoort en balkon, voorafgegaan door ruime bordestrap met ijzeren leuning en verhoogd met segmentbogig fronton. Aflijnende hoekpilasters, kordons en speklagen. Rechthoekige en getoogde vensters.

• DE BARSEE L. 1964: De bouwkunst in de XIXde eeuw, Genootschap voor Antwerpse Geschiedenis, Bouwstoffen voor de geschiedenis van Antwerpen in de XIXde eeuw, Antwerpen, 261.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita