Gedenkzuil voor slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog

Tekst van Gedenkzuil voor militaire en burgerlijke doden (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70256)

Hardstenen gedenkzuil met kruis en gedrapeerde lijkwade voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en de militaire slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Aan de voet, rustende leeuw die het wapenschild van Reninge vasthoudt.

• JACOBS M., Zij die vielen als helden... Cultuurhistorische analyse van de oorlogsgedenktekens van de twee wereldoorlogen in West-Vlaanderen, 2 delen, Brugge, 1996, deel 2, p. 333.

Auteurs:  Vanneste, Pol