Winkelhuis

Tekst van Café in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6991)

Winkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl gebouwd in opdracht van 'scheepsleverancier' J. Bremers naar ontwerp door de architect Charles Seldenslach uit 1888, voltooid in 1889 (gevelinscriptie).

Lijstgevel van bak- en natuursteen doorbroken door dakvenster in renaissance-omlijsting met entablement, frontons smeedijzeren bekroning en flankerende oeils-de-boeuf. Drieledige houten winkelpui met geblokte pijlers en dito lateien onder ijzeren I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten. Bakstenen bovenbouw met speklagen, sierankers, kordons en pilasters. Rechthoekige vensters onder blind boogveld met kleurige baksteenmozaïeken en diamantkopsleutel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita