Hoekpand met J.F. Willemsstraat

Tekst van Kantoor van de Hypotheekbewaring, Erfenisrechten en Burgerlijke Akten (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6980)

Imposant hoekpand (J.F. Willemsstraat) in neoclassicistische stijl, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Natuurstenen lijstgevels van vijf + acht traveeën met souterrain en drie bouwlagen. Geblokte, verhoogde begane grond, omlopende puilijst en klassieke gevelbeëindiging. Borstweringen van eerste en tweede bouwlaag met panelen. Licht uitspringende ingangstravee (Justitiestraat) met op tweede verdieping. zwaarder omlijst venster onder gebogen fronton. Voorts rechthoekige vensters. Rechthoekige deur in geriemde omlijsting onder fries met trigliefen en bloemmotieven.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita