Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Imposant enkelhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder pannen zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen lijstgevel op geblokte sokkel met diamantkoppen, brede puilijst met centraal balkon, banden, kordons, versierd fries en zwaar geornamenteerde kroonlijst. Dakkapel in geringde omlijsting met wortelmotieven en gebroken fronton. Balkonleuning met initialen HB. Rechthoekige vensters waarvan balkonvenster in omlijsting met diamantkoppen en gebroken fronton. Eveneens rechthoekige deur in geriemde omlijsting met diamantkoppen en oren, gebroken, gebogen fronton en bovenlicht.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita