Flatgebouw in nieuwe zakelijkheid

Imposant flatgebouw in nieuwe zakelijkheid, van 1926 naar ontwerp van F. Vaes, De Braey, Portielje, A. Fivey en L.H. De Koninck (gevels en details). Vijf bouwlagen waarvan gelijkvloerse verdieping met natuurstenen parement, hogerop baksteenbouw. Identieke zijgevels met ritmerend gebruik van bak- en natuursteen, daarnaast een boeiend volumespel door horizontaliserende vensterregisters op tweede, doorlopend balkon op vijfde verdieping en verticaliserende halfronde erkers. Getrapt uitspringende hoekgevel sterk verticaal geritmeerd door overhoekse lisenen en doorlopende driehoekige erkers. Hoekpartijen met rechthoekige vensters en halfrond raam. Grote winkelramen op gelijkvloers. Rechthoekige deuren onder brede natuurstenen luifel, mooie smeedijzeren deuren naar ontwerp van L.H. De Koninck.

• DELEVOY R.-L. e.a., L.H. De Koninck, architecte. Brussel, 1980, p. 158-159.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita