Herenhuis in neo-Lodewijk XV-stijl

Tekst van Herenhuis in neo-Lodewijk XIV-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6934)

Herenhuis van vier traveeƫn en vier en een halve bouwlaag in neo-Lodewijk XV-stijl, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Natuurstenen lijstgevel met gemarkeerde linkse deurtravee met ingeschreven rondboog, gebogen kroonlijst op mascarons, erker en balkon. Derde travee van derde bouwlaag met identiek balkon op consoles met maskerkoppen, balkonvenster in brede bandomlijsting met driehoekig fronton. Segmentboog-, rondboog- en radvensters in bandomlijsting. Rechts segmentboogpoort met maskerkop. Mooi ijzersmeedwerk voor balkonleuningen, vensters, poorten en afsluiting.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita