Gebroeders De Beukelaar Cichorei

Tekst van Cichoreifabriek Gebroeders de Beukelaar (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6885)

Voormalige "Fabriek Gebroeders De Beukelaar Cichorei", sedert 1903 ondergebracht in voormalige sodafabriek van circa 1895-1900. Symmetrisch opgebouwd fabrieksgebouw met middengedeelte van zeven traveeƫn en vier bouwlagen onder plat dak en aansluitende brede travee links en rechts van twee bouwlagen onder lessenaarsdak.

Recent gerenoveerde bakstenen lijstgevel met uitgewerkte ankers. Hoofdgevel in de bovenbouw afgelijnd door middel van lisenen met consoles en topstuk; verhoogde middelste travee in mijterboognis op dito consoles; rondboogpoort met sleutel en sculptuur in omlijsting. Verkleinende segment- en korfboogvensters met hoekblokken en sleutels van natuursteen. Zijtravee met brede getoogde poort en korfboogvenster onder boogfries. Inwendige constructie met troggewelven op geklonken gietijzeren I-balken en pijlers.

• Provinciaal Archief Antwerpen, VI, Antwerpen, 1898, dossier 26; 1902, dossier 17; 1903, dossier 13.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita