Eclectisch herenhuis

Tekst van Herenhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6877)

Herenhuis van ongelijk aantal traveeƫn en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien); eclectische stijl met neo-Lodewijk XVI-inslag, te dateren circa 1910. Lijstgevel met geblokt parement van natuursteen op hoge onderbouw met keldervensters en garage. Markante boogvormig verhoogde venstertravee uiterst links met gekoppelde rechthoekige vensters van de begane grond en rondbogige bovenvensters ondergebracht in geblokte rondboognis. Risalietvormende deurtravee uiterst rechts: hoge rondboogpoort met houten vleugeldeur en snijraam in geblokte omlijsting met pilasters en maskerkopsleutel; bekronende dakkapel onder gebogen waterlijst. Voorts, rond- en segmentbogige muuropeningen, op de bel-etage met ijzeren leuningen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita