Flatgebouw

Flatgebouw met hoek Sint-Jozefstraat nummer 1 van drie traveeën, een afgeschuinde hoek en vier traveeën en vier bouwlagen; eclectische stijl naar ontwerp van E. Stordiau, van circa 1910. Lijstgevels bekleed met natuursteen. Benedenbouw, afgeschuinde hoek en muurpilasters met bossage. Markante hoektravee met op de derde bouwlaag rechthoekig venster onder gebogen fronton en siervaas, blinde nis, friesje met meandermotief en breed bekronend topstuk boven de kroonlijst. Flankerende travee met rechte erker en balkon met ijzeren leuning. Rechthoekige vensters in platte bandomlijsting met sleutel op derde en vierde bouwlaag.

Klassieke gevelbeëindiging met hoofdgestel op gekoppelde consoles. Zijde Hertoginstraat met aansluitende lagere travee, vermoedelijk diensttravee

Begane grond met aangepaste winkelpuien.

• LE BLUET P., Bij Ernest Stordiau's 80ste Verjaardag, in K.M.B.A., VI, nr. 8, augustus 1935, p. 238-239.
  • VANHOVE B., De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede , onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 1978, p. 25.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita