Twee burgerhuizen in spiegelbeeld

Tekst van Gekoppelde burgerhuizen in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6873)

Twee in spiegelbeeld gebouwde, sterk op elkaar lijkende burgerhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak; eclectische stijl met neo-Lodewijk XVI-inslag, te dateren circa 1910. Lijstgevel met parement van natuursteen op hoge sokkel met rechthoekige keldervensters. Geblokte begane grond met ruime rondboogvormige muuropeningen in geprofileerde omlijsting met maskerkopsleutel. Markante puilijst; halfronde erker versierd met guirlandes en bijkomend balkon met opengewerkte leuning. Gekoppelde rondbogige en rechthoekige bovenvensters, laatstgenoemde met waterlijst. Gevelbeëindiging met gelede architraaf, fries en gekorniste, golvend verhoogde kroonlijst op klossen en uitgelengde consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita