Hoekhuis met flats

Tekst van Hoekcomplex in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6861)

Hoekhuis met flats, respectievelijk vier traveeën, een afgeschuinde hoek en vijf traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien); neo-Lodewijk XVI-stijl naar ontwerp van Max Winders (cf. inscriptie), te dateren circa 1910.

Lijstgevels met parement van natuursteen op hoge sokkel met keldervensters. Geblokte begane grond onder markante puilijst. Hoektravee met erker en balkon; bekronende koepel met fronton, ribben en topstuk van natuursteen.

Segmentboogvensters in vlakke of platte bandomlijsting, op de bel-etage met cartouchesleutel en ijzeren leuningen. Uiterste, risalietvormende ingangstravee met rechthoekige deur en bovenlicht in omlopende omlijsting. Voortuin met ijzeren hek en postamenten van natuursteen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita