Art-decoburgerhuis

Art-deco-enkelhuis met onregelmatige travee-indeling en drie bouwlagen naar ontwerp van Rob Van der Aa (inscriptie), van 1928. Vlakke benedengevel met parement van natuursteen. Sterk geritmeerde bakstenen bovenbouw met lijst- en puntgevel. Verticaliserende accenten onder meer hoekliseen met topstuk, langgerokken verheven beeldhouwwerk rechts van de ingang, risalietvormende travee rechts met vensternis en typisch balkon, uitspringende tussenstijlen van de rechthoekige gekoppelde vensters. Markante top met middenstijl, ribben en aandak van natuursteen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita