Flatgebouw

Tekst van Modernistisch appartementsgebouw (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6857)

Flatgebouw van vijf traveeƫn, vijf bouwlagen en plat dak met terras, in nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van K. De Meyer, van 1936. Architecturale oplossing voor stomp hoekperceel door opsplitsing van de bovengevel in een recht vlak met hoek van 90 graden gevormd door balkons en een aansluitend afgerond deel. Begane grond met rechthoekige inkom en garagepoort links en rechts van vijf patrijspoortjes, waarboven nauwelijks onderbroken reeks van vensters van de eerste woonverdieping. Overkragende bovenbouw met accent op aansluitende hoekbalkons. Horizontale ligging der rechthoekige vensters, met verticale doorbreking in de derde travee. Vernieuwde ramen.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita