Eclectisch complex

Tekst van Meergezinswoning in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6853)

Vrijwel symmetrisch opgebouwd complex van vijf traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (kunstleien); eclectische stijl met neoclassicistische inslag, van circa 1910. Gele bakstenen lijstgevel met sober gebruik van natuursteen op hoge sokkel van arduin. Middentraveeën gemarkeerd door breed bel-etagebalkon op voluutconsoles; gekoppelde vensters, op de begane grond met pilastervormige stijlen en blind boogveld met palmet, op de verdiepingen met smalle waterlijst op uitgelengde consoles. Nauwelijks geprononceerde zijrisalieten, respectievelijk met deur en poort, met paneelversiering op de tweede bouwlaag, ondiep balkon met gebogen ijzeren leuning op de derde. Houten kroonlijst op gekoppelde en uitgelengde consoles.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita