Twee woningen

Tekst van Kunstenaarswoning en -atelier Arthur Pierre (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6840)

Enkelhuizen van ongelijk aantal traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen, nok haaks op de straat), gebouwd in 1903 voor beeldhouwer A. Pierre naar ontwerp van H. Verbuecken.

Nummer 113. Bakstenen puntgevel met gebruik van natuursteen voor de sokkel, puilijst, hoekstenen en gevelafwerking (aandak, vlechtingen en topstuk); de hoekstenen met gestileerd floraal motief in art nouveau. Segment- en hoefijzerboogvormige muuropeningen met boogstenen en waterlijst in baksteenmozaïek. Tralies voor vleugeldeur en venster van de begane grond.

Nummer 115. Witte bakstenen lijstgevel op hoge breukstenen sokkel. Hoefijzerboogvenster en -deur op de begane grond. Rechthoekig bel-etage- en dakvenster op uitgewerkte onderdorpel in art nouveau. Bel-etagevenster met kleine luifel op consoles; vernieuwde bovenramen.

• Gegevens verstrekt door P. Maclot.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita