Bouwblok met vijf rijhuizen

Tekst van Geheel van vijf burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6803)

Bouwblok tussen Werk- en Wambachstraat met vijf rijhuizen in neo-Vlaamserenaissance-stijl, van circa 1900. Baksteenbouw, nummer 45 beschilderd, telkens twee traveeƫn en twee bouwlagen, nummer 45 en 53 verhoogd met topgevel, nummers 47-51 met lijstgevel onder mansardedak, verspringende kroonlijsthoogte en dakvenster onder driehoekig (nummers 47 en 51) of gebogen (nummer 49) fronton. Rechthoekige of getoogde vensters onder gestrekte of gebogen (nummer 45) waterlijst, nummers 47, 49 en 51 met natuurstenen panelen. Getoogde (nummer 45) of rechthoekige deur onder waterlijst. Nummer 45 met sierankers.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita