Enkelhuis

Tekst van Burgerhuis in eclectische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6795)

Statig enkelhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder mansardedak, opgetrokken in neorenaissancestijl en door middel van ankers 1882 gedateerd. Lijstgevel van baksteen en roze graniet; hoge sokkel, doorlopende banden en gekorniste kroonlijst. Middentravee met balkons op zware bewerkte consoles, respectievelijk met balustrade en gebuikte ijzeren leuning. Rechthoekige en getoogde (tweede verdieping) vensters in bandomlijsting met diamantkopsleutels (begane grond), met consoles en paneel met diamantkoppen op borstwering (tweede verdieping). Rechthoekige deur in zware omlijsting met entablement en gebogen, gebroken fronton, rechthoekig bovenlicht in bandomlijsting met diamantkopsleutel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita