Herenhuis

Tekst van Herenhuis in neoclassicistische stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6786)

Herenhuis van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder leien mansardedak met dakvensters en oeils-de-boeuf, uit derde en vierde kwart 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand; arduinen sokkel, gekorniste puilijst met tandlijst en balkon op zware consoles, panelenfries met schijven en kroonlijst met tandlijst op klossen. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting, op tweede bouwlaag met entablement en bekronend balkon (uiterste travee) of driehoekig fronton (middentravee) op gegroefde, uitgelengde consoles, op bovenverdieping met entablement. Vensters van middentravee benadrukt door cartouchesleutels en rankwerk.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita