Kantoorgebouw

Modern kantoorgebouw van acht bouwlagen naar ontwerp van W. Bresseleers, opgericht in 1965-67. Zichtbare betonstructuur met bakstenen tussenmuren. Opengewerkte dubbele glazen gevels met metalen (buitengevel) of houten (binnengevel) roeden, tussen beide gevels loopbruggen voor het onderhoud van de ramen. Eén verticaal volume over alle verdiepingen bevat de secundaire voorzieningen, evenals leidingen en dergelijke. Binnenvloeren van witte marmer (publieke ruimten) en vol-tapijt (kantoren). Verplaatsbare binnenwanden.

• Immeuble Financia à Anvers (La Maison, 1968, nummer 3, p. 115-118).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita