Eclectisch herenhuis

Statig herenhuis van drie brede traveeën en drie bouwlagen in eclectische stijl met Italianiserende neorenaissance-elementen, van circa 1900. Lijstgevel met enkelhuisopstand, natuurstenen parement op arduinen sokkel, gekorniste kordons, fries met rechthoekige attiekvensters en bloemenfestoenen, kroonlijst met tandlijst en dropmotief. Markante erker op zware consoles, bekronend balkon. Rechthoekige en rondbogige vensters, gekoppeld in eerste twee traveeën, penanten uitgewerkt als pilasters of driekwartzuiltjes; benadrukte tweede bouwlaag met rijker uitgewerkte omlijstingen: maskerkopsleutels en bekronend gebogen fronton, geornamenteerde panelen op borstwering. Rondboogdeur in geriemde omlijsting met zware sleutel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita