Hoekpand met Louiza-Marialei

Tekst van Hoekpand met de Louiza-Marialei (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6779)

Hoekpand (Louiza-Marialei) van drie bouwlagen met latere vierde verdieping boven de kroonlijst op klossen, in neoclassicistische stijl, uit tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels op arduinen plint, geblokte begane grond onder brede puilijst, bovenverdieping geritmeerd door pilasters. Balkon op zware geornamenteerde consoles en met ijzeren leuning aan Frankrijklei.

Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting met oren, bekronende panelen op tweede bouwlaag. Rechthoekige deur in geriemde omlijsting met sleutel. Sober uitgewerkte achtergevel met brede rechthoekige vensters en één rondboogvenster (trapzaal?).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita