Hoekpand

Imposant hoekpand qua stijl aansluitend bij aangrenzend operagebouw; vijf + één (afgeronde hoek) + zeven traveeën en vier bouwlagen onder pseudo-mansardedak met dakvensters onder gebogen frontons, te dateren begin 20ste eeuw. Lijstgevels met natuurstenen parement op arduinen sokkels; omlopende gekorniste puilijst en kordons waarop balkons met balusters (tweede bouwlaag) of ijzeren leuning (derde bouwlaag), hogerop omlopende lijst met tandlijst op klossen en analoge houten kroonlijst op uitgelengde geornamenteerde consoles, panelenfries. Derde bouwlaag met cartouches en festoenen. Verticaal accent door hogere, afgeronde hoektravee onder leien koepel met oeils-de-boeuf. Rechthoekige vensters in geriemde omlijstingen met geornamenteerde sleutels. Gelijkvloerse verdieping met bredere segmentboogvensters, penanten uitgewerkt als pilasters met lijstkapiteel.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita