Politiebureel in neorenaissancestijl

Tekst van Politiecommissariaat van de 6de Wijk (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6768)

Politiebureel in neorenaissancestijl gedateerd "Anno 1876" (panelen zijtravee). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van vier traveeƫn en drie bouwlagen onder schilddak (nok loodrecht op de straat) met dakvensters tussen voluten onder gebroken gebogen fronton met stadswapen. Brede puilijst, doorlopende lekdrempels en kordons, gekorniste kroonlijst op klossen en consoles (middentravee). Licht uitspringende middentravee met markerende pilasters, decoratief stucwerk en opschrift "Politiebureel".

Rechthoekige en rondboogvensters, risalietvensters op bovenste verdieping onder rondboogveld met diamantkopsleutel en stucwerk. Verbouwde begane grond met storende recente poort.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita