Gekoppelde burgerhuizen in art-nouveaustijl

Tekst van Café en burgerhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6756)

Enkelhuizen in art-nouveaustijl naar ontwerp van G. Fierens (gevelsteen) voor Vandenhende, 1909 gedateerd. Kleurige bakstenen lijstgevels van drie bouwlagen op een arduinen sokkel.

Nummer 48 met markante lisenen uitlopend in witstenen art nouveau-ornamenten. Schouderboogvensters en -deur, bewaard houtwerk. Nummer 50 met op tweede bouwlaag drielicht met dieper liggend middenvenster, onder ijzeren I-balk, evenals op derde bouwlaag voorzien van fraai uitgewerkte penanten; bewaard houtwerk. Oorspronkelijke fraaie gevelbeëindiging met geornamenteerde panelen, laatstgenoemde heden blind of vervangen door venstertjes.

• GOEYVAERTS J. & DE RIDDER G. [1910]: Jubelalbum van de Kring voor Bouwkunde 1900-1910, Antwerpen, 86.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita