Woon- en winkelhuis

Woon- en winkelhuis van vijf traveeën in de voorgevel, een afgeschuinde travee aan elke zijgevel en twee bouwlagen onder schilddak (leien) met dakkapellen; eclectische, neo-François I geïnspireerde stijl naar ontwerp van J. Hofman, van 1892, opgezet als groepsbebouwing met de twee aansluitende huizen respectievelijk aan Lange Altaar- en Kreeftstraat.

Lijstgevel van bak- en natuursteen op sokkel van arduin. Middenrisaliet van drie traveeën; op de begane grond met winkeldeur en twee vitrines rechts; uitkragende bovengevel met schijnvoegen en ruitvormig paneelwerk steunend op korfboogfries gestut door consoles; bekronende centrale dakkapel met puntgevel. Rechthoekige muuropeningen op de begane grond onder blind gesculpteerd boogveld, op de bovenverdieping deels omlijst en bekroond met paneel. Privé-ingang aan Lange Altaarstraat.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita