Pakhuis Fédération des Sociétés Cooperatives Belges

Tekst van Pakhuizen Fédération des Sociétés Cooperatives Belges (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6731)

Fabrieksgebouw van 1909 (aanvraag voor koffiebranderij en kaasmagazijn) bestaande uit een voorgebouw aan de Dijlestraat van vier traveeën en drie bouwlagen onder drie parallele zadeldaken (nok parallel aan de straat) en een smalle haakse vleugel van drie traveeën, drie bouwlagen en zadeldak, uitmondend in Rupelstraat nummer 48.

Aan Dijlestraat, monumentale bakstenen lijstgevel gemarkeerd door lisenen en boogfries. Gekoppelde rechthoekige vensters onder gietijzeren latei, betralied op de gelijkvloerse verdieping.

Aan Rupelstraat, neorenaissancistische tuitgevel van gele baksteen met zwarte banden, lisenen, boogfries, schouderstukken, fialen; opschrift "Fédération des Sociétés Coopératives Belges" op borstwering tweede bouwlaag.

• Provinciaal Archief Antwerpen, VI, Antwerpen, 1909, dossier 2.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita