Magazijn Ernest

Zogenaamd Magazijn Ernest (Noordnatie), voorheen onder meer huidenmagazijn opklimmend tot 1881, waarvoor bouwaanvraag door E. Leclef.

Pakhuis op hoek Duboisstraat; elf en vier traveeƫn en drie en een halve bouwlaag onder afgewolfd zadeldak (mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Bakstenen lijstgevels met natuurstenen sokkel en puilijst; gekoppelde dakvensters met trapgevel ter hoogte van tweede en derde en negende en tiende travee. Getoogde muuropeningen met vernieuwde ramen en deuren. De behandeling van de goederen gebeurt langs de laadschachten achter de inkompoort. Constructie met dragende muren, gietijzeren kolommen, moerbalken en houten roosteringen.

• Provinciaal Archief Antwerpen, VI, Antwerpen, 1881, dossier 848.
  • FIERENS J. Antwerpse stapelhuizen: een balans van 1850 tot 1910, Eindwerk NHIBS, Antwerpen, 1977, p. 88.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita