Art-nouveauburgerhuis

Tekst van Winkelhuis in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6708)

Enkelhuis van één travee en vier bouwlagen onder plat dak; art-nouveaustijl naar ontwerp van J. De Weerdt, van 1910. Afgeknotte topgevel met parement van witte natuursteen. Aflijnende hoekpilasters met lineair gesculpteerde schacht en topstuk. Centraal balkonnetje met ijzeren leuning in art nouveau. Boogvensters, gekoppeld op tweede en vierde bouwlaag. Verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Antwerpen, bouwdossiers 1910#2209.
  • VANHOVE B. 1978: De art-nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede , onuitgegeven verhandeling Rijksuniversiteit Gent, 93-94.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita