Tekst van Neoclassicistisch burgerhuis (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6668)

Halfvrijstaand burgerhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de straat) in sobere neoclassicistische stijl, van 1862.

Bepleisterde, beschilderde lijstgevel met schijnvoegen op de begane grond, doorlopende lekdrempels op de bovenverdieping en eenvoudige beëindiging met gelede kordons, vlak fries en houten kroonlijst op klossen. Nauwelijks gemarkeerd poortrisaliet rechts. Rechthoekige muuropeningen. Op de tweede bouwlaag tussen tweede en derde travee, beeld van Onze-Lieve-Vrouw met kind.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita