Eclectisch winkelhuis

Winkelhuis in eclectische stijl te dateren circa 1900, drie traveeën en twee bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien) met dakkapel en oeils-de-boeuf. Begane grond met winkelpui in neoclassicistische houten omlijsting; centrale ingang geflankeerd door vitrines. Gevelbreed bel-etagebalkon met fraaie ijzeren leuning. Beschilderde bakstenen bovengevel met markerende pilasters en fries van faïencetegels met art-nouveaugetint floraal motief; brede houten kroonlijst op modillons. Schuiframen met typische roedeverdeling in de bovenvensters.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita