Tekst van Burgerhuis in beaux-artsstijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6653)

Burgerhuis van drie traveeën, vier bouwlagen en souterrain onder afgeknot zadeldak naar ontwerp van J. De Weerdt (zie inscriptie), circa 1910. Lijstgevel met parement van witte natuursteen op hoge sokkel van arduin. Schijnvoegen op de begane grond, kolossale hoekpilasters en plastisch neo-Lodewijk XVI-decor in de bovenbouw. Bekronend klassiek entablement met attiek en topvazen. Centraal balkon met ijzeren leuningen, de natuurstenen postamenten eveneens met siervazen. Rondboogvormige en rechthoekige muuropeningen.

In februari 1987 is één der topvazen naar beneden gestort; de tweede werd, om verder onheil te voorkomen, eveneens verwijderd.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita