Art-nouveau-burgerhuis

Tekst van Twee burgerhuizen in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/6650)

Burgerhuis in art nouveau naar ontwerp van J. De Weerdt (zie inscriptie puilijst), te dateren circa 1910. Enkelhuis met naar boven toe versmallende ordonnantie; drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak (leien). Lijstgevel met parement van witte natuursteen en sokkel van arduin, versierd met fijn lijstwerk. Gebogen bel-etagebalkon, de sierlijke smeedijzeren leuning gevat tussen als gevleugelde borstbeelden uitgewerkte hoekpostamenten van natuursteen. Hoefijzerboogvormig deurvenster met originele roedeverdeling.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita