Brouwerij De Leeuw

Voormalige brouwerij zogenaamd "De Leeuw" naar ontwerp van F. Hompus, 1882. Rechthoekig bakstenen complex. Gevel aan straatzijde van acht brede traveeƫn en drie en een halve bouwlaag. Lijstgevel geritmeerd door middel van lisenen en risalietvormende tweede en zevende travee met trapgevel. Rondboogvormige, naar boven toe verkleinende en gekoppelde muuropeningen met sobere bakstenen omlijsting en markerende lekdrempels.

• DE BARSEE L. 1964: Genootschap voor Antwerpse Gecshiedenis. Bouwstoffen voor de geschiedenis van Antwerpen in de XIXde eeuw Antwerpen, 26.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita